Prins Constantijn/ Sinne Willem Sprenger

De goede samenwerking in de buurt, met aandacht voor de doorgaande lijn en de mogelijkheid om een nieuw gezamenlijk gebouw neer te zetten

Ontdek de wereld!
Stap voor stap op weg naar de toekomst

IKC Prins Constantijn wil haar leerlingen begeleiden op reis naar volwassenheid, stap voor stap, met de blik op de toekomst. Elk kind is een uniek, krachtig en nieuwsgierig persoon; een ontdekker, een uitvinder. Kinderen zijn nieuwsgierig en hebben de behoefte om op onderzoek te gaan. De nieuwsgierigheid van ieder kind wordt gekoesterd, omdat nieuwsgierigheid leidt tot motivatie om te leren. En als je gemotiveerd bent, leer je sneller en onthoud je beter wat je hebt geleerd.

Ontdekken en Onderzoeken
Wij willen kinderen kansen bieden.  Door allerlei verschillende ervaringen, onderwerpen en activiteiten ontdekken kinderen de mogelijkheden in de wereld. Daarbij zijn taalbeheersing en taalontwikkeling van cruciaal belang. Taal geeft toegang tot nieuwe werelden en ervaringen. Ontdekken en onderzoeken worden samengevoegd  met taalstimulering in de vorm van een rijk aanbod aan activiteiten. Het aanbod is gericht op  kinderen met veel aandacht en ondersteuning voor de rol van ouders, want door ouders actief te maken ontstaan er nog meer mogelijkheden om kinderen ervaringen te laten opdoen. De start van een opwaartse spiraal.

Ieder kind is uniek, krachtig en nieuwsgierig. We begeleiden de kinderen bij hun ontdekkingstocht.

Ervaringen- Vreedzaam- Duurzaam- Gezond

We gaan werken met kleinere instructieruimten en grote leerpleinen. De buitenruimte wordt ingericht als natuurlijke speelplaats met moestuinen die ondersteunend zijn aan het onderwijs- en spelaanbod